Ce nume mai aleg romanii pentru copiii lor?

Daca in trecut o Ana, un Gheorghe sau un Ion erau aproape in fiecare casa, acum ii intalnim mai curand pe nelipsitii Alexandru sau o Andreea. Fenomenul e firesc: in fiecare epoca sunt la moda o serie de prenume.

Au adus insa ultimii ani schimbari radicale in preferintele parintilor din Romania cand le dau nume copiilor? Schimbarea de preferinte in materie de prenume date copiilor este mai mare la baieti decat la fete, potrivit studiilor Directiei de Evidenta a Persoanelor din Ministerul de Interne. Cele mai frecvente cinci prenume la nivel national sunt Gheorghe, Ioan, Constantin, Vasile si Alexandru; in schimb, copiii nascuti in ultimii trei ani se numesc cel mai adesea Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionut sau Stefan.

In ce priveste fetele, schimbarile nu sunt chiar atat de semnificative. Parintii au ales nume precum Maria, Elena sau Ioana, valabile si in topul cinci general, nou intrate fiind doar Andreea si Alexandra. De remarcat este diferenta mai mult decat dubla dintre primele doua pozitii, Maria (peste 61.000 de fetite poarta acest nume) si Andreea (peste 24.000).

mai multe despre Ce nume mai aleg romanii pentru copiii lor? puteti citi in Business Magazin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply