Ziua Mondiala a Protectiei Apei

Apa are o importanta deosebita pentru viata omului, a plantelor si a animalelor. Fara apa, plantele se ofilesc si mor; animalele au si ele aceeasi soarta; de asemenea, omul nu poate trai fara acest lichid.

Apa, pentru a putea fi consumata de toti (inclusiv de plante si animale) trebuie sa fie curata, adica sa nu contina substante toxice, daunatoare vietii. Omul, insa, de-a lungul evolutiei speciei si-a facilitat traiul prin diferite mijloace, negandindu-se la consecintele pe care le are acest confort asupra Terrei.

Apa din jurul fabricilor, fermelor de animale, oraselor mari este poluata, plantele din acest mediu fiind primele care dispar, apoi incep sa moara si animalele cu cea mai mica rezistenta, cum ar fi pesti. Totul are, insa, o limita pe care, se pare, ca Mama Natura deja a depasit-o. Prin topirea ghetarilor, incalzirea globala, disparitia unor specii de animale si alte probleme aceasta ne atrage atentia asupra faptului ca mediul inconjurator trebuie nu numai protejat, dar si ajutat sa-si revina.

Respectarea legilor in domeniul ocrotirii factorilor mediului inconjurator este o indatorire a fiecarui om. Astfel, pentru a constientiza in randul copiilor problemele reale cu care ne confruntam, am hotarat ca, odata cu ocazia Zilei Mondiale a Protectiei Apelor, sa organizam o activitate in parteneriat cu cei de la scoala. Elevii clasei a IV-a impreuna cu prescolarii grupei pregatitoare au discutat despre importanta apei in viata noastra, dupa care au realizat o lucrare numita „Acvariul” in care vietuitoarele, avand parte de un mediu curat, erau „foarte fericite”.

Dorim si noi, prin activitatea nostra, sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca inconstienta si nepasarea umana va duce la distrugerea Planetei albastre.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply