Materialele reciclabile au prins „A doua viata”

Prin concursul pe care l-am organizat joi, am dorit sa constientizam in mod direct, in randul copiilor, si mai ales indirect, in randul parintilor, bunicilor si al altor persoane, problema gunoaielor aruncate intamplator in meniul inconjurator.

Astfel, in urma materialelor adunate de catre elevi si prescolari am incercat sa le dam acestora a doua viata prin lucrarile, colajele si „operele de arta” pe care copiii le-au realizat. Aceste lucrari vor fi expuse in curtea institutiei unde, toti cei care vor veni la noi vor putea sa le vada si sa le admire. Fiecare lucrare va fi insotita de cate un motto pe tema ecologica, sperand prin acest mod sa avem impact si sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca „dispar specii de animale si plante din fauna si flora tarii, uneori chiar din univers, fapt ireparabil si pentru totdeauna, pricinuit de omul devastator!” ( Al. Borza, 1960).

Concursul „A doua viata” a fost organizat de educator Ana Cristina Zamfir si s-a desfasurat in scoala si Gradinita Particulara „Funny English” in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Multumim pe aceasta cale sponsorilor fara de care acest concurs nu ar mai fi avut acelali impact in randul copiilor: Editura Gama, Artis Design, Discount Shop, Reklama Shop, Webmagnat, Cabinet Parlamentar Deputat Petru Movila si Jo”kee.

De asemenea, multumim si partenerului media Ieseanul on-line

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply