IA SI green bag, creeaza si responsabilizeaza, pentru ECOoo-ul naturii!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Palatul Copiilor din Iasi a organizat sambata prima editie a Simpozionului National de Creatie si Tehnica Aplicata: “ IA SI green bag, creeaza si responsabilizeaza, pentru ECOoo-ul naturii!”.

În cadrul evenimentului a fost organizata o sectiune de comunicari stiintifice, eseuri si proiecte educationale si o prezentare de activitati desfasurate cu elevii pe probleme de mediu. Pe holurile institutiei cei prezenti au putut admira o expozitie de sacose si insigne cu mesaje ecologice, obiecte decorative din materiale reciclabile sau ecologice.

Cu sprijinul elevilor de la Palatul Copiilor, publicul prezent s-a delectat cu o impresionanta parada a costumelor din materiale reciclable. In finalul intalnirii au fost prezentate afise, postere reliefand aspecte si atitudini legate de protejarea mediului.

“Prin activitatile desfasurate dorim sa-i constientizam pe tineri si publicul larg cu privire la managmentul deseurilor si conservarea valorilor mediului, ca eco-educatia nu mai este o optiune ci o necesitate, ca generatiile viitoare au dreptul la o viata sanatoasa pentru un mediu prietenos”, a declarat Gabriela Andrei, coordonatorul Proiectului.

De retinut:
Sacosele din polietilena, polipropilena, policlorura de vinil sau poliuretan au timpul de utilitate uneori extrem de scurt: de la supermarket la domiciuliu, in final iau drumul tomberoanelor. Degradarea lor dureaza cateva secole si creaza mari probleme mediului. De aceea elevii de la Palatul Copiilor au creat modele de sacose si ambalaje care sa placa tuturor, din materiale naturale, artificiale sau chiar sintetice cu mare rezistenta fata de cele din polietilena si, care sa aiba un aspect estetic cat mai placut.

www.prieteniicopiilor.ro sustine lupta pentru un mediu mai curat, implicandu-se ca partener media in aceasta actiune.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “IA SI green bag, creeaza si responsabilizeaza, pentru ECOoo-ul naturii!”

  1. Vili spune:

    Am citit mai multe pagini din site si observ ca e unul bine facut.

  2. Apreciez modul tau de a descrie lucrurile.

Leave a Reply