Copiii de azi, crescuti cu „frica” de a iesi afara

„Afectiunea deficitului de natura” s-ar putea numi situatia in care cresc noile generatii din statele „dezvoltate”, care petrec tot mai putin in aer liber, nu cunosc animalele si plantele si sufera mai mult de boli cauzate de sedentarism (diabet, obezitate) decat de accidente petrecute la joaca.

Actualele generatii de copii din cele mai „dezvoltate” tari cresc mult mai rupte de mediul natural decat in oricare alta perioada istorica, iar consecintele acestui fenomen sunt incalculabile – viitori adulti nu doar cu grave probleme de sanatate fizica (din cauza sedentarismului), ci si psihice (bantuiti de fobii si cu deficiente in interactiunile cu semenii lor). Semnalul de alarma este tras intr-o analiza a cotidianului britanic The Guardian care sintetizeaza date din mai multe studii privitoare la efectele izolarii de natura a copiilor din ziua de azi.

Dincolo de situatii hilare – o parte din copii au fost de acord ca vacile hiberneaza iarna – un sondaj efectuat de o televiziune adresata celor mici (Eden) releva date foarte ingrijoratoare.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply