Cum sa-ti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala

Toamna este sinonimul reluarii activitatii, inclusiv a celor mici. Dupa o lunga si relaxanta vacanta, primele zile de scoala pot fi pe cat de placute, pe atat de inspaimantatoare pentru elevi.

Iata ce poti face pentru ca micutul tau sa treaca mai usor peste emotiile unui nou capitol din viata lui si cum poti sa-l ajuti sa inceapa noul an scolar cu bine!

Nu-i spune ca s-a terminat cu joaca
Cu doar cateva saptamani inainte trebuie sa-ti pregatesti copilul psihologic pentru inceperea noului an scolar. Psihologii avertizeaza asupra faptului ca majoritatea parintilor isi sperie copilul cu fraze de genul „Incepi scoala, s-a terminat cu joaca!”. Nu-i vorbi despre scoala ca despre bau-bau. In putinele zile care au mai ramas pana la sunetul clopotelului este bine sa-ti abordezi copilul cu vorbe frumoase, de incurajare. Anxietatea lui va fi redusa doar daca i te adresezi cu vorbe pozitive si pline de dragoste.

Plimba-te cu el in zona scolii
Decat sa-l stresezi cu teama inceperii scolii, mai bine familiarizeaza-l cu noul mediu in care isi va desfasura activitatea o buna parte din zi. Un lucru extrem de important, peste care nu trebuie sa treci in aceasta perioada este plimbarea in jurul scolii. Ia-ti micul scolar si faceti impreuna cel putin o vizita la scoala. Daca ai posibilitate, nu strica sa-i faci cunostinta cu un nou profesor, sa-i arati holurile si clasa in care se vor desfasura cursurile de peste an. Vorbeste-i despre fiecare loc pe care l-ati vizitat. O simpla privire de jur imprejurul scolii, revederea clasei si a profesorilor s-ar putea dovedi a fi suficiente pentru ca elevul sa-si invinga emotiile premergatoare scolii.

mai multe despre Cum sa-ti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala puteti citi in Cancan

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply