Ajutor! Copilul meu vorbeste urat

Micutul tau inca nu stie sa pronunte corect toate cuvintele, dar te-a uimit deja cu primele vorbe obscene? Inca din primii ani de viata acumuleaza noi cunostinte lingvistice repetand ce aude la cei din jur. Iar daca pe la urechile lui au trecut si cuvinte urate, sa nu te mire ca a inceput sa le foloseasca.

Iata cateva sfaturi oferite de specialistii CANCAN prin care vei reusi sa-ti dezveti micutul de limbajul vulgar.

Chiar daca nu folosesti un limbaj murdar in fata micutului, nu-l vei putea feri toata viata de aceste vorbe. Cu siguranta, la gradinita va exista un copil de varsta lui care vine cu informatii obscene, un adult pe strada care vorbeste colorat sau chiar o emisiune TV unde invitatii mai scapa din cand in cand cate un cuvant deocheat.

Copilul repeta de nenumarate ori ce aude in familie, la gradinita sau la joaca, iar cuvintele vulgare nu fac exceptie de la regula, chiar daca nu cunoaste sensul vorbelor pe care le rosteste. Fie vrea sa te uimeasca, manifestandu-si in acest fel independenta, fie preia exprimarile colegilor pentru a se integra in grup. Un copil nu se naste cu notiuni morale si etice definite dupa care sa functioneze. El nu stie ce este bine sau ce este rau, scopul sau fiind sa-si gaseasca un loc in care sa se simta in siguranta si sa obtina ceea ce are nevoie. „Primii ani din viata sunt prin definitie ani ai descoperirilor, in care copilul evolueaza de la o zi la alta, uneori spectaculos, iar parintii traiesc alaturi de el aceasta perioada magica. Printre descoperirile majore se numara si cea a limbajului, a nuantelor pe care acesta le aduce, a umorului sau pur si simplu a unui impact deosebit”, spune psihoterapeutul Lena Rusti. Si totusi, ce faci cand prichindelul tau vorbeste urat?

Cititi mai multe pe Cancan

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply