Copiii cu o slaba stapanire de sine, confruntati cu riscuri mai mari de esec la varsta adulta

Copiii care dovedesc o slaba stapanire de sine la varsta de trei ani se confrunta cu un risc mult mai mare de a inregistra, in jurul varstei de 32 de ani, o serie de esecuri majore – probleme de sanatate, dependenta de droguri, dificultati financiare si cazier judiciar.

Cercetatorii de la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord au monitorizat timp de 30 de ani peste 1.000 de copii din Noua Zeelanda, care au fost evaluati de profesori, parinti, alti observatori si chiar de ei insisi. Concluziile studiului au fost publicate in revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Printre criteriile de evaluare se numara incapacitatea de a-si stapani furia, lipsa perseverentei in atingerea scopurilor, dificultati in indeplinirea sarcinilor primite, hiperactivitate, tendinta de a actiona fara a gandi, dificultatea de a-si astepta randul, stare de agitatie si lipsa de scrupule.

Copiii care au obtinut cele mai mici scoruri in functie de aceste criterii au fost cei mai numerosi dintre aceia care, ajunsi la o varsta adulta, sufereau de probleme respiratorii, boli sexuale transmisibile, obezitate, o concentratie mare de colesterol si hipertensiune, a declarat psihologul Terrie Moffitt, de la Universitatea Duke, coautor al acestui studiu.

Citeste mai multe pe Mediafax

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply