Cum a fost la Ferma Miroslava printre animalele domestice

Pentru că în zilele anterioare am vorbit despre animale domestice şi pentru că nici o informaţie nu este mai bine asimilată decât pe bază de practică sau observare directă, am decis să facem şi noi o vizită, unde alt undeva decât la fermă. Astfel, am mers la ferma didactică „Principesa Olga M. Sturdza” de la Grupul Şcolar Agricol „M. Kogălniceanu” din comuna Miroslava.

Copiii au avut ocazia să vadă, poate pentru prima oară, vaci şi viţei, porci, ovine şi caprine, canine, găini şi porumbei, pe calul „Cătălin” şi mult îndrăgiţii iepuraşi. Încântarea celor mai mulţi se poate citi pe feţele lor, dar şi teama, pentru că au fost şi copii care s-au speriat de animale.

Am pătruns şi în Muzeul Etnografic al Agriculturii Moldovei care se află în curtea Grupului Şcolar, muzeu care are mai multe secţii: „Unelte agricole pentru cultura mare”, „Zootehnia în Moldova”, “Industrie casnică în Moldova” , “Portul popular din Zona Iaşi”, “Centre ceramice tradiţionale din Zona Iaşi”, „Istoria şcolii şi a învăţământului agricol românesc din Moldova”.

Vă invit să vedeţi şi fotografii din peripeţiile noastre de la Miroslava:

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Cum a fost la Ferma Miroslava printre animalele domestice”

  1. pascariu madalina spune:

    multumesc frumos pt fotografii, pascariu madalina

Leave a Reply