Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany a marcat Ziua Mondială a Sănătăţii

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany marchează Ziua Mondială a Sănătăţii prin desfăşurarea unei Campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos atât în rândul elevilor din mediul rural, cât şi la nivelul populaţiei Municipiului Iaşi. Specialiştii Fundaţiei Bethany şi ai partenerilor: Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi Asociaţia Română Anti-Sida Iaşi vor informa pe teme privind sănătatea elevii din 3 comunităţi rurale aferente judeţului Iaşi : Holboca, Aroneanu şi Răducăneni.

La Iaşi, voluntarii Fundaţiei Bethany vor promova Ziua Mondială a Sănătăţii printr-o amplă campanie stradală adresată în special tinerilor.

Aproximativ 300 de copii şi tineri din mediul rural vor primi informaţii despre combaterea rezistenţei antimicrobiene – temă ce face subiectul Zilei Mondiale a Sănătăţii de anul acesta, în timp ce la Iaşi vor fi distribuite peste 3000 de materiale informative. Sub sloganul „Dacă nu luăm măsuri azi, nu vom mai putea trata mâine”, copiii vor primi informaţii complexe cu privire la bolile infecţioase ce reprezintă printre primele cauze de deces din lume: Tuberculoza şi HIV/SIDA. Rezistenţa antimicrobiană este facilitată de folosirea neadecvată a antimicrobienelor, cum sunt administrarea de doze mai mici decât cele indicate sau întreruperea tratamentului înainte de termen.

“Educaţia pentru sănătate trebuie să reprezinte o prioritate atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat, cu atât mai mult cu cât vorbim despre copii şi tineri. Lipsa informaţiilor pe această temă se manifestă cu atât mai mult în mediul rural, datorită accesului redus al populaţiei la servicii, fapt pentru care Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany a oferit, în decursul unui an, servicii sociale şi medicale pentru aproximativ 800 de părinţi, copii şi adolescenţi din 14 comunităţi rurale”, a declarat Diana Păiuş, manager zonal în cadrul fundaţiei.

Campania de promovare a sănătăţii se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi Asociaţia Română Anti-Sida Iaşi şi face parte din proiectul Centre de Promovare a Bunăstării Copiilor şi Adulţilor din Judeţele Timiş şi Iaşi finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European (SEE). Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea a două centre comunitare, unul în Iaşi şi unul în Timişoara care furnizează un pachet complex de servicii în vederea prevenirii mortalităţii copiilor şi promovării unui stil de viaţă sănătos pentru copii şi familiile acestora.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany a marcat Ziua Mondială a Sănătăţii”

 1. Cristina spune:

  Buna ziua,

  Am un site dedicat examenului de titularizare. Contine subiecte, programe si alte informatii despre titularizare.
  Site-ul meu este http://examentitularizare.blogspot.com, are o medie de peste 400 de utilizatori unici pe zi si as dori un schimb de link cu site-ul dvs.
  Va rog sa-mi raspundeti daca ati fi de acord cu aceasta colaborare.

  Va multumesc si va doresc o zi buna.

Leave a Reply