Premergatorul, pro si contra!

Micutul tau a inceput sa stea in sezut si parca, parca vrea sa se ridice si sa faca primii pasi. Ca orice parinte, vrei sa-i facilitezi aceasta etapa a vietii si nu e de condamnat daca astepti cu nerabdare primul „hop”. Asadar, pe lista ta de cumparaturi a aparut premergatorul, dar, ca orice proaspat parinte, nu ai toate datele despre aceasta jucarie ajutatoare. Afla-le de la noi!

De la ce varsta?
In general, in jurul varstei de 6 luni, copilul tau are muschii destul de dezvoltati incat sa inceapa sa-si tina echilibrul. Acum incep acele momente in care se ridica in sezut singur, in care se intoarce de pe o parte pe alta. Si, pentru ca micutul tau sa nu se enerveze ca nu-si poate consuma energia, e momentul sa-i iei un premergator. Dar aici parerile sunt impartite. Foarte multe mamici – si chiar si medici pediatri – spun ca ele nu au avut unul in copilarie si, deci, nici copilul lor nu are nevoie de unul. Dar e oare aceasta teorie buna pentru dezvoltarea prichindelului?

Pro:
Ii dezvolta musculatura in mod corect; l Ii da incredere sa faca primii pasi de unul singur;
Ii consuma energia, facandu-l activ. Face primii pasi mai devreme decat daca nu ar fi avut aceasta jucarie; l Ajuta in repararea platfusului.

Contra:
Daca micutul nu este supravegheat atunci cand sta in premergator, poate dezvolta un mers gresit; l Se obisnuieste cu mersul pe varfuri; l Sta cocosat, sprijinit in maini, iar acest lucru poate afecta coloana; l Unii medici sustin ca mersul in premergator nu permite corelarea miscarii naturale a mainilor cu aceea a picioarelor. (sursa: Cancan)

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Premergatorul, pro si contra!”

  1. ora pe glob spune:

    Premergatorul, pro si contra! chiar ca merita inclus in cele mai
    tari saituri din Romania.

Leave a Reply