Unde iti trimiti copilul in vacanta

Una dintre cele mai mari bucurii ale micutului tau este, fara indoiala, vacanta mare. Chiar daca mai are si teme de facut, activitatile scolare nu-i mai ocupa intreaga zi.

Iata unde este cel mai bine sa-l trimiti in vacanta astfel incat sa se recreeze si, totodata, sa desfasoare activitati constructive care sa-i imbunatateasca memoria si sa-i reimprospateze capacitatea de concentrare ca sa revina cu forte noi pe bancile scolii, la toamna.

Este important sa-l incurajezi sa-si dezvolte creativitatea si spontaneitatea inca de mic. Nu trebuie insa nici sa-l transformi intr-un robotel plin de cunostinte, sa rezolve cat mai multe probleme la matematica si sa invete multe limbi straine, fara sa-i permiti sa ia contact cu natura. Prin jocul cu alti copii sau cu adultii el isi dezvolta capacitatea de a intelege si de a invata. „Primii ani din viata sunt, prin definitie, ani ai descoperirilor, in care copilul evolueaza de la o zi la alta, uneori spectaculos. Asadar, jocurile in mijlocul naturii sunt utile dezvoltarii capacitatilor intelectuale ale copilului. In acest mod se deconecteaza si ajunge sa cunoasca lumea inconjuratoare, sa-si dezvolte capacitatea de a intelege si de a invata. Mirajul mijloacelor tehnologice moderne precum vizualizarea emisiunilor preferate la televizor sau jocurile pe calculator nu-i ofera tot ceea ce ii trebuie pentru a se dezvolta sanatos si armonios”, spune psihoterapeutul Lena Rusti. Nu-l lasa sa-si iroseasca vacanta stand in casa sau aventurandu-se intr-un cerc de pusti teribilisti. Ai la dispozitie o multitudine de destinatii in care va desfasura activitati constructive in timpul verii. Il poti trimite in tabere tematice care au ca scop descoperirea si dezvoltarea abilitatilor personale prin dans, fotografie sau muzica. Te poti orienta si spre taberele de aventura in care va descoperi un nou univers desfasurand activitati de speologie, drumetie, orientare turistica, sporturi de vara si seri distractive.

Afla mai multe de pe Cancan

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply