Educaţia este şi dreptul lor. Ajută un copil să meargă la şcoală!

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany împreună cu Moldova Mall lansează campania “Toţi copiii au dreptul la şcoală”, un demers ce îşi propune sprijinirea copiilor aflaţi în situaţii de dificultate asistaţi de Fundaţia Bethany să poată merge la şcoală. Campania se va desfăşura în perioada 5 – 16 septembrie 2011 la parterul centrului comercial Moldova Mall din Iaşi şi îşi propune să ajute familiile care, datorită veniturilor modeste, întâmpină mari dificultăţi în a asigura cele necesare copiilor la începerea anului şcolar.

Prin această campanie se doreşte sensibilizarea persoanelor care au resursele necesare pentru a ajuta o astfel de familie să îşi pregătească copilul de începerea şcolii. Aceştia sunt aşteptaţi să doneze rechizite, ghiozdane, cărţi, haine sau încălţăminte pentru unul din cei 15 copii care îşi doresc să meargă şi anul acesta la şcoală. Povestea fiecăruia dintre ei va fi expusă în parterul centrului comercial Moldova Mall alături de un raft gol care îşi aşteaptă rechizitele sau a unui umeraş gol ce aşteaptă să fie îmbrăcat.

“Toţi copiii au dreptul să aibă rechizite, hăinuţe, manuale şi tot ce le este necesar pentru a putea merge la şcoală. În cadrul campaniei dorim să le aducem copiiilor defavorizaţi suportul de care au nevoie. De aceea am pregătit la parterul centrului comercial Moldova Mall un dulăpior special cu rafturi şi umeraşe, dedicat lor. Persoanele care cred că pot oferi un ajutor, pot aşeza în acest dulăpior haine, încălţăminte sau rechizite, în funcţie de posibilităţi.” a declarat Elena Aftene, director de marketing, Moldova Mall.

“Dreptul la educaţie este fundamental. Şi totuşi, atât de mulţi copii sunt nevoiţi să renunţe la şansa de a-şi asigura viitorul datorită sărăciei. Fiecare persoană care valorizează educaţia se poate implica în misiunea noastră de a le oferi copiilor resursele necesare pentru a-şi împlini potenţialul. Credem că nici un efort nu este prea mare atunci când vine vorba de posibilitatea de a ajuta un copil să meargă la şcoală. Să nu uităm că ei sunt cei care vor avea în viitorul apropiat posibilitatea de a schimba soarta unei naţiuni. Cum ne dorim să fie această schimbare ?” a declarat doamna Diana Păiuş, Manager Zonal al Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany.

Pentru detalii vă rugăm să contactaţi Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, biroul zonal Iaşi, str.Varianta Uzinei nr.1.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply