Spooky Halloween

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază.
Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloween-ul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental.
Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.
În alte ţări Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri aşa cum şi nouă ne place să-l sărbătorim.
Vă invităm să vedeţi cum ne-am pregătit şi cum ne-am distrat noi de Halloween în sala de clasă, dar şi la spaţiul de joacă Jo’kee din Carrefour.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply