Bunele maniere: lectii pentru copii

Cine pe cine salută primul, ce cadouri poţi oferi şi cum te scuzi când nu eşti punctual- câteva dintre temele de curs. La cursurile de bune maniere cei mici învaţă cum să se comporte în societate, ce se cuvine să facă şi ce nu, în diverse situaţii

Lecţiile de bune maniere îi ajută pe cei mici să înţeleagă ce se cuvine să facă în anumite situaţii, care sunt gesturile nepoliticoase şi cum să converseze civilizat. Chiar dacă toate acestea se învaţă, în principiu, în familie, prezenţa la aceste lecţii îi poate convinge că bunele maniere nu sunt doar o obsesie a părinţilor.

La clubul „Clever children” din Capitală cursul conţine patru lecţii: politeţe, salut, comportamentul la masă, comportamentul în societate, vizita, conversaţia, cadourile, punctulitatea şi vestimentaţia- fac parte din „programa” de curs.

Cărţile se pot oferi neambalate şi cu preţul la vedere

La lecţia despre cum se oferă cadouri, învaţă, spre exemplu, că nu trebuie să dăruiască unui prieten un animal, fără ca, în prealabil, să fi cerut voie părinţilor copilului.

De asemenea, află că pot dărui cărţi neambalate şi cu preţul la vedere, pentru că valoarea unui astfel de cadou nu stă în preţ, ci în conţinut, după cum precizează Violeta Lupu, manager educaţional la „Clever children”.

Violeta Lupu mai spune că o noutate la aceste cursuri este lecţia despre comportament în situaţia participării la un bufet suedez. „Copiii învaţă că paharul se ia cu mâna stângă, se înfăşoară un şerveţel în jurul lui, iar aperitivele se servesc cu mâna dreaptă”, exemplifică ea.

Înscrierile se mai pot face pe parcursul săptămânii viitoare, iar preţul este de 390 de lei (se acordă reduceri pentru fraţi).

La aceste cursuri pot participa copii din învăţământul preşcolar sau şcolar, inclusiv adolescenţi, iar grupele se formează în funcţie de vârstele participanţilor. Pentru detalii şi înscrieri puteţi accesa site-ul www.cursuricopii.ro.

Află mai multe de pe www.evz.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply