Mirosul toamnei imbinat cu crizantemele din Gradina Botanica

Oraşul a îmbrăcat straie scumpe de toamnă. Adierea ruginie a vântului răscoleşte covorul de frunze moarte. Miroase a pământ brumat, iar frigul tomnatic a alungat cântecul verii. Deşi desfrunzeşte copacii, toamna are minunăţiile ei… Toamna aduce în fiecare an la Iaşi o minunată expoziţie de crizanteme. Pentru a sărbători cei 155 de ani de la înfiinţare, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universităţii „Al.I. Cuza” a deschis Expoziţia „Flori de Toamnă”, ajunsă la cea de-a XXXV-a ediţie.

Păstrând tradiţia de ani de zile, până pe 20 noiembrie vor fi prezentate specii şi soiuri de crizanteme, dar şi forme de cultură îngrijite de specialiştii de la Grădina Botanică. Publicul vizitator, chiar şi noi cei mici, este întâmpinat de diversitatea cromatică a florilor, dar şi de maniera inedită de utilizare a plantelor. Puteţi admira chiar şi noutăţi exotice, dovlecei şi bostani cu forme ciudate, ardei în ghiveci şi nişte vărzuci care zici ca au gheaţă şi steluţe pe ele.

Cum a fost plimbarea în Grădina Botanică va las pe dumneavoastră să vedeţi mai jos:

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Mirosul toamnei imbinat cu crizantemele din Gradina Botanica”

  1. Nu, pe bune, am mai vazut posturi asemanatoare cu mai multe trucuri, dar nu le vad rostul prea mult. Insa la tine, „Felicitari!”. Tine-o tot asa pentru ca e doar meritul tau si al posturilor pe care le scrii aici.

Leave a Reply