Cum sa alegi cel mai potrivit program after-school pentru copilul tau

In aria educationala exista o multime de directii interesante catre care se poate indrepta micutul tau. Cursuri de muzica, gimnastica, arta, limbi straine. Micutului nu i-ar strica nici sa stie sa se descurce la calculator, sa faca figurine de origami si sa joace teatru. Toate suna bine si parca l-ai inscrie peste tot, insa ce te faci cu programul incarcat? Cum te hotarasti?

Gama de activitati pe care le poate face copilul tau dupa programul de scoala este din ce in ce mai larga, iar decizia de a-l inscrie la un curs a devenit mai grea ca niciodata.

Chiar daca procesul decizional iti ridica probleme, nu te speria. Poti alege o anumita activitate pentru copilul tau, iar pe parcurs, in functie de preferintele si pasiunile lui, poti renunta sau il poti inscrie la altele, in paralel. Inainte de a lua orice hotarare insa, pune fericirea micutului inainte de toate.

Ai grija sa privesti lucrurile in ansamblu si sa programezi activitatile astfel incat sa nu-i ingreunezi copilului tau programul si sa-l obosesti.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa alegi mai usor:

• Participa la un curs demonstrativ inainte de a-l inscrie pe cel mic. Observa cu atentie modul in care se comporta profesorul si ai grija ca acesta sa fie atent, cald si cu o atitudine pozitiva, care sa-i inspire copilului sustinere.

• Ghideaza-te dupa hobby-urile si pasiunile micutului tau si nu fi surprins daca acestea se schimba de-a lungul timpului. Mai mult decat atat, daca nazdravanul mentioneaza ca i-ar placea sa faca ceva, nu inseamna ca aceasta este pasiunea vietii lui. Poate ca l-a auzit pe un coleg vorbind despre fotbal si i s-a parut interesant. Acest fapt nu inseamna insa ca isi doreste sa alerge cateva ore pe zi la antrenament si ca isi doreste sa ajunga un mare atacant.

• Nu investi in echipemant, accesorii, hainute sau costume pana nu trec cateva saptamani de la inceperea activitatii extracurriculare. Imprumuta sau foloseste obiecte pe care le-a mai folosit odata deoarece nu are rost sa arunci banii pe anumite lucruri de care micutul s-ar putea plictisi.

• Fa alegeri practice. Nu-i rusinos sa alegi un curs care se desfasoara aproape de locul de munca sau de casa.

• Intreaba-te daca experienta va fi amuzanta pentru copilul tau.

• Nu trebuie sa regreti sau sa te superi daca lucrurile nu merg asa cum te-ai fi asteptat. Poate ca micutului nu-i plac orele. In acest caz, nu este nevoie sa-l obligi sa faca ceva ce nu vrea.

• Vorbeste cu alti parinti si citeste forumuri sau pareri pe internet.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply