7 diferente de comportament intre baieti si fetite

Fara a avea intentia de a incuraja stereotipurile, uneori diferentele dintre fete si baieti sunt mult prea evidente pentru a le putea ignora.

O mama a observat ca exista anumite diferente intre felul cum se poarta fetita ei si comportamentul baietelului. Allison Winn Scotch este mama a doi copii, scriitoare si traieste in New York. Iata ce a remarcat ea de-a lungul timpului:

Baietel: Nu ii pasa cu ce se imbraca dimineata. Ar putea iesi din casa imbracat cu o draperie prinsa cu ace de siguranta si tot nu i s-ar parea nimic in neregula.
Fetita: Dupa 3 ani, va vrea sa probeze cel putin jumatate din hainele din dulap pana se se hotarasca cu care sa se imbrace.

Baietel: Nu va auzi aproape niciodata ce ii spune mama, pentru ca e prea ocupat sa bata mingea.
Fetita: Nu isi va asculta mama intentionat, chiar daca aude ce are ea de spus.

Baietel: Isi va incepe fiecare zi ca si cum n-ar fi facut niciodata niciunul din lucrurile urmatoare: sa se imbrace, sa se spele pe dinti, sa isi puna sosetele, sa traga apa la toaleta, sa se spele pe maini dupa etc.
Fetita: Se imbraca singura, se spala pe dinti, pe maini, isi aranjeaza parul, ba chiar face toate aceste lucruri cu placere.

Baietel: Ar fi in stare sa faca treaba mica intr-un borcanel pe canapea, numai ca sa nu piarda 2 minute din desenele animate preferate, cat i-ar lua sa se duca la baie.
Fetita: Are nevoie de intimitate la baie, inca de cand a invatat sa faca la olita.

Baietel: Nu il deranjeaza cand surioara vrea sa iasa in evidenta si intrerupe conversatia lui cu parintii. Asteapta rabdator pana isi “face numarul” surioara.
Fetita: Intrerupe conversatiile adultilor cu aceeasi atitudine cu care se anunta stirile de ultima ora la TV.

Baietel: Ar fi in stare sa ignore ustensilele de bucatarie si sa manance cu mana pentru tot restul vietii, daca mama i-ar permite.
Fetita: Adora sa foloseasca lingura si furculita inca din primul moment cand a facut cunostinta cu ele.

Baietel: Transforma orice cutiuta sau obiect in masinuta de curse.
Fetita: Lucrurile care ii starnesc cel mai mult interesul si curiozitatea sunt pantofii, fardurile si rujurile mamei.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply